Sposób przygotowania:
Gnocchi w sosie pomidorowym z kurczakiem
Z ugotowanych i ostudzonych ziemniaków z dodatkiem mąki ziemniaczanej i pszennej zagnieść dość miękkie ale zwarte ciasto. Z porcji ciasta toczyć wałeczki i kroić niewielkie kluski. Od razu ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić i zahartować zimna wodą. Odcedzić na sicie.
Mięso z piersi kurczaka pokroić w niewielkie cienkie kawałki, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju razem z papryką pokrojoną w paski, drobno pokrojonym porem i pieczarkami pokrojonymi w cząstki.
Całość po przesmażeniu podlać sokiem pomidorowym rozcieńczonym gorącą wodą.
Doprawić do smaku i dusić na patelni do miękkości i odparowania nadmiaru płynu.
Na koniec, kiedy wszystkie składniki są miękkie dołożyć kluseczki i podgrzać w sosie.
Mięso z piersi kurczaka pokroić w niewielkie cienkie kawałki, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju razem z papryką pokrojoną w paski, drobno pokrojonym porem i pieczarkami pokrojonymi w cząstki.
Całość po przesmażeniu podlać sokiem pomidorowym rozcieńczonym gorącą wodą.
Doprawić do smaku i dusić na patelni do miękkości i odparowania nadmiaru płynu.
Na koniec, kiedy wszystkie składniki są miękkie dołożyć kluseczki i podgrzać w sosie.