Sposób przygotowania:
Gnocchi w sosie pieczarkowo-warzywnym z kurczakiem
Pieczarki skroić na półplasterki i osolone podsmażyć w osobnym garnku. Mięso oczyścić , pokroić w kostkę i przyprawić. Na rozgrzany olej wrzucić piórka cebuli, a na to mięso.
Dusić pod przykryciem, mieszając. Pomidora skroić na duże kawałki, dodać do kurczaka, następnie paprykę pokrojoną w kostkę i usmażone pieczarki. Wymieszać i dusić.
Po ok. 10-15min zalać wszystko bulionem, zagotować. Dodać oliwki i groszek. Po ok. 5-7min zagęścić mąką z wodą i gotować jeszcze chwile. Ugotować gnocchi.
Ułożyć na talerzu i polać przygotowanym sosem.
Dusić pod przykryciem, mieszając. Pomidora skroić na duże kawałki, dodać do kurczaka, następnie paprykę pokrojoną w kostkę i usmażone pieczarki. Wymieszać i dusić.
Po ok. 10-15min zalać wszystko bulionem, zagotować. Dodać oliwki i groszek. Po ok. 5-7min zagęścić mąką z wodą i gotować jeszcze chwile. Ugotować gnocchi.
Ułożyć na talerzu i polać przygotowanym sosem.
Magdalena88