Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gnocchi z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smakowite danie, gnocchi z pietruszką polane masełkiem.

Gnocchi z pietruszką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gnocchi z pietruszką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gnocchi z pietruszką
Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości w osolonej wodzie, oskrobać po wystudzeniu. Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać roztrzepane jajko, mąkę oraz posiekaną natkę pietruszki, zagnieść ciasto. Z ciasta formować małe wałeczki podsypując je mąką, wycinać małe kawałki,a następnie spłaszczyc je widelcem. Gnocchi gotować w osolonym wrzątku aż wypłyną, a następnie kilka minut. Podawać jako dodatek lub polane np. masełkiem.
Gnocchi z pietruszką
Ziemniaki zagnieść z mąką, jajkiem i pietruszką.
Gnocchi z pietruszką
Ciasto podsypywać mąką i tworzyć małe wałeczki.
Gnocchi z pietruszką
Każdy kawałek ciasta spłaszczyć widelcem.

Tagi:

jajko jajka