Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Gnocchi z pesto i parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mega prosta i szybka potrawa, sycące kluseczki otulone smacznym pesto i serem o słonym posmaku!

Gnocchi z pesto i parmezanem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gnocchi z pesto i parmezanem

 

  • Łyżka zielonego pesto z bazylii
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • ugotowane kluski gnocchi
  • odrobina grubo startego pieprzu

Sposób przygotowania:

Gnocchi z pesto i parmezanem
Przepis na ta potrawę jest tak prosty, że aż ciężko się rozpisać. Paczkę gnocchi gotujemy krótko, przecedzamy i przelewamy zimną wodą. Do talerza - najlepiej głębokiego, nakladamy łyżkę pesto i rozprowadzamy po talerzu. Sypiemy pół łyżki sera i dodajemy gnocchi, mieszamy dokładnie tak, aby każda kluseczka otulona była pesto i serem. sypiemy reszte sera i mieszamy dokładnie. Podajemy i jemy. To mój własny sposób podania, możecie wymieszac kluski z pesto w duzej misce , lub tez podgrzać je z pesto. Smacznego! to bardzo szybkie, sycące i smaczne danie, ja bardzo je lubie i polecam osobom, które prowadzą bardzo aktywny tryb życia i maja tylko 20 minut na przygotowanie posiłku :)
Gnocchi z pesto i parmezanem
gotujemy kluseczki rzucając je na wrzątek czekamy aż wyplyna, potem 2 minuty
Gnocchi z pesto i parmezanem
podajemy z serem i pesto , dokladnie wymieszane i smaczne