marta13

marta13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne gofry,które można podać z różnymi dodatkami

Gofry

Składniki:

Gofry

 

  • 0,5 kilograma mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek
  • 2 szklanki wody
  • kostka margaryny
  • 16 gram cukier wanilinowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Gofry
Margarynę rozpuścić ,żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.Dodać wodę i margarynę,składniki wymieszać,dodać ubitą pianę z białek.Smarować oliwą gofrownicę przy pomocy pędzla.Wlewać ciasto i piec .Gotowe zdejmować.Można podawać z dżemem,cukrem pudrem lub bitą śmietaną.