gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moje dzieci lubią gofry posypane cukrem pudrem...

Gofry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gofry

 

Sposób przygotowania:

Gofry
Jajka myjemy. Białka oddzielamy od żółtek, po czym białka ubijamy na sztywną pianę. W osobnej misce miksujemy na jednolitą masę żółtka, oliwę, wodę, mleko, mąkę i mąkę ziemniaczaną. Do masy dodajemy pianę z białek i dokładnie mieszamy. Porcjami wylewamy ciasto do gofrownicy i pieczemy na jasno brązowy kolor. Gofry posypujemy cukrem pudrem.
Gofry
Białka oddzielamy od żółtek, po czym białka ubijamy na sztywną pianę. W osobnej misce miksujemy na jednolitą masę żółtka, oliwę, wodę, mleko, mąkę i mąkę ziemniaczaną.
Gofry
Do masy dodajemy pianę z białek i dokładnie mieszamy.
Gofry
Porcjami wylewamy ciasto do gofrownicy i pieczemy na jasno brązowy kolor.