slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Gofry gruszkowo-orzechowe bez glutenu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne, delikatne gofry bezglutenowe z gruszką oraz mielonymi orzechami. Goferki wychodzą delikatne w środku i chrupiące na zewnątrz.

Gofry gruszkowo-orzechowe bez glutenu

Składniki:

Gofry gruszkowo-orzechowe bez glutenu

 

Sposób przygotowania:

Gofry gruszkowo-orzechowe bez glutenu
Gruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orzechy mielimy. Do startej gruszki dodajemy serek, jajko, olej oraz dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy zmielone orzechy, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta na gofry. Pieczemy na rumiano.