slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 673]

Gofry ryżowe (bez laktozy, bez glutenu)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne gofry bez laktozy i bez glutenu. Gofry zrobione na mące ryżowej wyszły niezwykle chrupiące i pięknie przyrumienione. Polecam na śniadanie lub deser.

Gofry ryżowe (bez laktozy, bez glutenu)

Składniki:

Gofry ryżowe (bez laktozy, bez glutenu)

 

Sposób przygotowania:

Gofry ryżowe (bez laktozy, bez glutenu)
Do miski wsypujemy mąkę ryżową, proszek do pieczenia oraz cukier i mieszamy. Następnie wlewamy kwaśną śmietanę, mleko, jajka i olej rzepakowy. Miksujemy razem na gładką masę. Rozgrzewamy mocno gofrownicę i nalewamy porcję ciasta gofrowego. Pieczemy na niej złote gofry. Podajemy z dżemem i szklanką mleka. Smacznego

Tagi:

gofry desery