Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Gofry holenderskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gofry holenderskie to jedne z moich ulubionych gofrów, które wyśmienicie smakują same z cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem.

Gofry holenderskie

Składniki:

Gofry holenderskie

 

 

Sposób przygotowania:

Gofry holenderskie
Białka oddzielić od żółtek. Do miski wlać mleko, dodać sól, cukier oraz żółtka i roztrzepać. Margarynę rozpuścić i pozostawić do wystudzenia. Do roztrzepanego mleka dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wystudzoną margarynę i całość roztrzepać. Na koniec ubić pianę z białek i dodać do ciasta, które następnie delikatnie wymieszać. Piec gofry w gofrownicy i podawać z cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem.