Sposób przygotowania:
Gofry jaglane z bitą śmietaną i żółtymi malinami
Do miski wrzucić jogurt naturalny (niezbyt gęsty) dodać żółtka, miód i olej. Roztrzepać dokładnie. Dodać ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną i ponownie wymieszać. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Odstawić na 10 minut. Białka ubić w osobnej misce. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Masę nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec kilka minut aż gofry będą chrupiące. Wyjąć i przestudzić na kratce. Śmietanę 30% ubić na sztywno z odrobiną cukru pudru. Nakładać na gofry, posypać malinami i kolorowym cukrem do dekoracji
![Gofry jaglane z bitą śmietaną i żółtymi malinami Gofry jaglane z bitą śmietaną i żółtymi malinami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-jaglane-z-bita-smietana-i-zoltymi-malinami-323971.jpg)
![Gofry jaglane z bitą śmietaną i żółtymi malinami Gofry jaglane z bitą śmietaną i żółtymi malinami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-jaglane-z-bita-smietana-i-zoltymi-malinami-323972.jpg)
![Gofry jaglane z bitą śmietaną i żółtymi malinami Gofry jaglane z bitą śmietaną i żółtymi malinami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-jaglane-z-bita-smietana-i-zoltymi-malinami-323973.jpg)
![Gofry jaglane z bitą śmietaną i żółtymi malinami Gofry jaglane z bitą śmietaną i żółtymi malinami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-jaglane-z-bita-smietana-i-zoltymi-malinami-323974.jpg)