Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Gofry owsiane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gofry można podawać posypane cukrem pudrem.

Gofry owsiane

Składniki:

Gofry owsiane

 

Sposób przygotowania:

Gofry owsiane
Płatki owsiane zalać wodą i roztopioną margaryną, odstawić na chwilkę aby zmiękły. Do masy owsianej wbić żółtka i posolić, a na końcu dodać proszek do pieczenia i spirytus. Tak przygotowaną masę zmiksować na jednolitą papkę. Z białek ubić pianę na sztywno
i dodać do masy powoli, dokładnie wymieszać. Gofrownicę posmarować olejem i kłaść dużą łyżką ciasto owsiane. Gofry piec około 5-7 minut.