Sposób przygotowania:
Chałka zapiekana z brzoskwiniami
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Czerstwą chałkę pokroić w kostkę. Mleko połączyć z jajkami. Jeżeli chałka jest bardzo czerstwa to można do mleka i jajek dodać sok z brzoskwiń. Zalać chałkę i odstawić na chwilę do czasu aż napęczniej. Brzoskwinie pokroić w kostkę.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Wyłożyć połowę chałki.
Następnie równomiernie wyłożyć brzoskwinie. Przykryć pozostałą chałką.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut - aż do zarumienienia się chałki.
Smacznego :)
Czerstwą chałkę pokroić w kostkę. Mleko połączyć z jajkami. Jeżeli chałka jest bardzo czerstwa to można do mleka i jajek dodać sok z brzoskwiń. Zalać chałkę i odstawić na chwilę do czasu aż napęczniej. Brzoskwinie pokroić w kostkę.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Wyłożyć połowę chałki.
Następnie równomiernie wyłożyć brzoskwinie. Przykryć pozostałą chałką.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut - aż do zarumienienia się chałki.
Smacznego :)
pyszalka