ogonek17

ogonek17

Kucharz
[Przepisów: 12]

Gofry z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowanie gofrów nie jest trudne, polecam ze świeżymi owocami i dodatkiem bitej śmietany

Gofry z dżemem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry z dżemem

 

  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 4 łyżki oleju
  • Torebka cukru waniliowego
  • do dekoracji dżem owoce bita śmietana itp.

 

Sposób przygotowania:

Gofry z dżemem
Jajka umyć , oddzielić żółtka od białek. Utrzeć żółtka dodać pozostałe składniki oprócz białek i zmiksować.Do stworzonej w ten sposób masy należy dodać ubite białka i zmieszać. Ciasto przenosimy za pomocą chochli do dobrze rozgrzanej gofrownicy i pieczemy na złoty kolor. Gofry tak wykonane są bardzo wtedy bardzo delikatne i puszyste.
Gofry z dżemem
Jajka umyć oddzielić żółtka od białek .
Gofry z dżemem
Do przygotowanej masy dodać ubite białka
Gofry z dżemem
Wylewać na gofrownicę ciasto i pieczemy na złoty kolor
Gofry z dżemem
Gofry trzeba ostudzic i dopiero rozsmarowac dzem czy bita śmietanę