Mienta

Mienta

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Gofry z kwaśną śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zazwyczaj jadamy gofry ze słodką bitą śmietaną ale kiedyś spróbowałam zjeść je ze zwykła kwaśną śmietaną i są naprawdę pyszne, polecam :)

Gofry z kwaśną śmietaną

Składniki:

Gofry z kwaśną śmietaną

 

  • Gofry (4szt):

 

  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • 1 jajko
  • łyżka miodu
  • łyżka oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Dodatki:

 

 

Sposób przygotowania:

Gofry z kwaśną śmietaną
Rozdzielamy białko od żółtka. Wszystkie składniki poza białkiem jajka miksujemy razem. Dodajemy ubite białko, delikatnie mieszamy. Pieczemy gofry i smarujemy je ulubionym dżemem lub śmietaną. Wspaniale smakują też owoce wymieszane ze śmietaną. Smacznego :)