Sposób przygotowania:
Gofry ziemnaczane z pieczarkami
Ziemniaki obrać i opłukać, następnie zetrzeć na grubszej tarce. Szczypiorek opłukać i osuszony pokroić drobno.
Starte ziemniaki włożyć do miski lub rondelka, dodać szczypiorek, mąkę,jajko, sól do smaku i proszek do pieczenia. Wlać mleko i wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Rozgrzać gofrownicę wysmarowaną masłem i nakładać ciasto, piec na złocisty kolor.
Gotowe gofry ziemniaczane podawać z sosem pieczarkowym lub innymi ulubionymi dodatkami. Pieczarki opłukać, obrać i pokroić, smażyć z cebulką na tłuszczu. Podlać bulionem, dusić do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.
Smacznego
Starte ziemniaki włożyć do miski lub rondelka, dodać szczypiorek, mąkę,jajko, sól do smaku i proszek do pieczenia. Wlać mleko i wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Rozgrzać gofrownicę wysmarowaną masłem i nakładać ciasto, piec na złocisty kolor.
Gotowe gofry ziemniaczane podawać z sosem pieczarkowym lub innymi ulubionymi dodatkami. Pieczarki opłukać, obrać i pokroić, smażyć z cebulką na tłuszczu. Podlać bulionem, dusić do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.
Smacznego