eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gofry ziemniaczane Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Gofry,ale tym razem nie słodkie tylko ziemniaczane.

Gofry ziemniaczane Eli

Składniki:

Gofry ziemniaczane Eli

 

Sposób przygotowania:

Gofry ziemniaczane Eli
Ziemniaki obrać,umyć,ugotować w osolonej wodzie,odlać i przecisnąć przez praskę.Gdy ziemniaki ostygną dodać do nich jajko,margarynę,mąkę ziemniaczną,sól,gałkę muszkatołową i wyrobić ciasto. Gofrownicę posmarować olejem i rozgrzać.Na płytę rozgrzanej gofrownicy kłaść spłaszczone placki ciasta w kształcie prostokąta lub koła (w zależności od rodzaju gofrownicy) i piec około 15 minut,aż gofry się zrumienią.Smacznego!