Sposób przygotowania:
Gofry ziemniaczano - dyniowe ze śledziem w oleju
Koperek myjemy i osuszamy z wody na papierowym ręczniku, kroimy na drobno. Ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski i dodajemy puree dyniowe i pokrojony koperek. Dokładamy filety śledziowe z puszki razem z olejem, surowe jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.
Gofrownice smarujemy olejem i rozgrzewamy. Łyżką nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry z obu stron na rumiany kolor. Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę.
Gofrownice smarujemy olejem i rozgrzewamy. Łyżką nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry z obu stron na rumiany kolor. Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę.
skuter5
kuchenny świat
lukrowanepierniczki