slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 842]

Wytrawne gofry cukiniowo-orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe. Przygotowane z cukinii oraz sera tofu są sycące oraz delikatne. Dzięki dodatkowi mąki orzechowej nabierają jesiennego aromatu. Można zjeść je zamiast zwykłego chleba lub w towarzystwie sosu grzybowego na obiad.

Wytrawne gofry cukiniowo-orzechowe

Składniki:

Wytrawne gofry cukiniowo-orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Wytrawne gofry cukiniowo-orzechowe
Cukinię ścieramy na tarce o jarzynowych oczkach, odciskamy z nadmiaru wody i przekładamy do miski. Dodajemy pokruszone tofu, jajka, przyprawy, olej oraz make kukurydzianą i mąkę z orzechów arachidowych. Mieszamy dokładnie.

Nagrzewamy gofrownicę i nakładamy porcję ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor. Smacznego.

Tagi:

przekąska