Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Gołąbki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne gołąbeczki:)

Gołąbki. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki.

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 2 średnie kapusty
  • 2 cebule
  • 2 woreczki ryżu
  • Wegeta
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Gołąbki.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy.Z kapusty wykrajamy głąb i wkładamy do gotującej wody (osolonej),jak liście zrobią się miękkie za pomocą widelca wyciągamy listki i studzimy.Z liści obcinamy grube nerwy.Jedną cebulę siekamy w kostkę i smażymy na oliwie na złoty kolor,lekko studzimy.Do mielonego mięsa dodajemy ryż i usmażoną cebulkę,doprawiamy dobrze wegetą,pieprzem i mieszamy.Gotowy farsz nakładamy porcjami na liście kapusty i zawijamy.Do garnka smaruję margaryną i układam liście,na liściach układam ciasno zrobione gołąbki.Drugą cebulkę siekam i smażę na oliwie na złoty kolor lekko studzę.Wierzch gołąbków posypuję jedną łyżeczką wegety i polewam usmażoną cebulką.Zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu.Smacznego.
Gołąbki.
Gołąbki.
Etap 2
Gołąbki.
Etap 3
Gołąbki.
Etap 4