Sposób przygotowania:
Gołąbki.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy.Z kapusty wykrajamy głąb i wkładamy do gotującej wody (osolonej),jak liście zrobią się miękkie za pomocą widelca wyciągamy listki i studzimy.Z liści obcinamy grube nerwy.Jedną cebulę siekamy w kostkę i smażymy na oliwie na złoty kolor,lekko studzimy.Do mielonego mięsa dodajemy ryż i usmażoną cebulkę,doprawiamy dobrze wegetą,pieprzem i mieszamy.Gotowy farsz nakładamy porcjami na liście kapusty i zawijamy.Do garnka smaruję margaryną i układam liście,na liściach układam ciasno zrobione gołąbki.Drugą cebulkę siekam i smażę na oliwie na złoty kolor lekko studzę.Wierzch gołąbków posypuję jedną łyżeczką wegety i polewam usmażoną cebulką.Zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu.Smacznego.