Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Gołąbki bez kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

gołabki bez zawijania w nowej wersji

Gołąbki bez kapusty

Składniki:

Gołąbki bez kapusty

 

  • 1 kg mięsa
  • 2 woreczki ryżu
  • 10 łyżek przecieru pomidorowego
  • 1 cebula
  • Olej
  • 0,5 łyzeczki papryki ostrej
  • 0,5 łyzeczki papryki słodkiej
  • Sól, pieprz do smaku
  • 1 l rosołu

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez kapusty
Mięso (różne, wymieszane np. rosołowe, trochę wieprzowego i wolowego) ugotować, a następnie zmielić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Podmażyc razem ze zmielonym miesem z dodatkiem papryki słodkiej i ostrej, solą i pieprzem. Ryż ugotować tak, aby był lekko rozgotowany,a le gołabki ladnie się złaczyły. Mięo wymieszać z ryzem. Lepiec kulki, które następnie należt lekkos płaszczyć. Przecier dokladnie wymieszać z rosołem- w razie potrzeby można dodać więcej przecieru, a by sos był gęstszy. Doprawić do smaku. Na naczynia włożyć ulepione gołabki i zalać sosem. Zapiec w naczyniu żaroodpornym.