Gołąbki bez zawijania

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Już w dzieciństwie nie przepadałam za tradycyjnymi gołąbkami, a te bez zawijania podbiły moje kupki smakowe

Gołąbki bez zawijania

Składniki:

Gołąbki bez zawijania

 

  • 500g mięsa mielonego
  • pół główki małej kapusty pekińskiej
  • torebka ryżu
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 3 łyżki oleju
  • 500ml wody
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa Fix Gołąbki bez zawijania

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania
Ryż gotuję w torebce wg. przepisu na opakowaniu. Drobno poszatkowaną kapustę mieszam z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Formuję z masy 8-10 gołąbków. Gołąbki podsmażam z obu stron na rozgrzanej głębokiej patelni. Koncentrat pomidorowy mieszam z częścią letniej wody (ok.300ml), doprawiam pieprzem i solą do smaku. Wlewam do garnka, dolewam resztę wody, podgotowuję i wrzucam do sosu podsmażone gołąbki Duszę pod przykryciem na średnim ogniu ok. 30min. Podaję z ziemniakami polanymi sosem pomidorowym.