aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Gołąbki bez zawijania 7

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Gołąbki są pyszne z pieczywem polecam!

Gołąbki bez zawijania 7

Składniki:

Gołąbki bez zawijania 7

 

  • 1 średnia kapusta biała
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 szkl grysiku
  • 3 jajka
  • cebula
  • mąka do obtoczenia
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania 7
Kapustę siekamy, solimy i odstawiamy na 3 godziny. Cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę odciskamy, dodajemy resztę składników i dokładnie wyrabiamy, a następnie formujemy gołąbki- owalne kształty. Obtaczamy je w mące i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Układamy w brytfance lub w garnku jeden koło drugiego. Uzupełniamy wodą, tak by były przykryte. Wstawiamy do piekarnika lub dusimy na kuchni przez 45 minut na małym ogniu. Podajemy polane dowolnym sosem.