Sposób przygotowania:
Gołąbki z ryżem i mięsem
Mięso umyć i osuszyć, pokroić na kawałki . Smalec rozgrzać i wrzuć na niego mięso, dodać pokrojoną cebulę i dusić do miękkości. Ostudzić i zmielić. Ryż ugotować na wodzie z kostką rosołową i wystudzić. Ryż połączyć z mięsem i doprawić do smaku. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać dokładnie. Kapustę gotować na parze, odkroić listki . W liście kapusty zawijać mięso z ryżem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i dusić około 20 minut pod przykryciem.
![Gołąbki z ryżem i mięsem Gołąbki z ryżem i mięsem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-z-ryzem-i-miesem-337693.jpg)
![Gołąbki z ryżem i mięsem Gołąbki z ryżem i mięsem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-z-ryzem-i-miesem-337694.jpg)