basia67

basia67

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Gołąbki francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

to wszystko wymieszac zrobic małe kotleciki

Gołąbki francuskie

Składniki:

Gołąbki francuskie

 

  • 0,5kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowe
  • 1 główke kapusty(drobno posiekac)
  • 2 cebule( zesmażyc)
  • 2 jajka
  • 1 szkl. kaszy manny
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Gołąbki francuskie
to wszystko wymieszac zrobic małe kotleciki obtoczyc w bułce tartej i usmażyc włożyc do prodziża zalac wywarem z2 kostek rosołków (1l) i 1 mały koncentrat pomidorowy (15 minut niech się próży) można podawac ze ziemniakami ale też do kaszy czy ryżu bardzo smaczne polecam