crazyloll@interia.pl

crazyloll@interia.pl

Kucharz
[Przepisów: 10]

gołąbki nadziewane gotowanymi ziemniakam

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam pysznościiiiii ! obiadowa ucztaaa

gołąbki nadziewane gotowanymi ziemniakam

Składniki:

gołąbki nadziewane gotowanymi ziemniakam

 

  • 2 ukiszone główki kapusty lub duża główka świeżej
  • 50 dag ugotowanych ziemniaków
  • 5 dag wędzonego boczku
  • łyżka oleju
  • 2 cebule
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

gołąbki nadziewane gotowanymi ziemniakam
Kapustę przygotować jak w poprzednich przepisach , kiszone główki wystarczy sparzyć wrzątkiem. Ziemniaki do nadzienia zemleć w maszynce ,dodać boczek przesmażony na łyżce oleju i posiekane cebule , przyprawić sporą ilością pieprzu, lekko osolić . Gołąbki przygotować ze zwykłym przepisem , dusić 40 minut polewajac rosołem. Podawać z sosem grzybowym lub topionym masłem .