Gołąbki tradycyjne

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gołąbki tradycyjne : Kapustę włożyć do wrzątku. Kolejno zdejmować mięknące liście i ścinać nerwy.

Gołąbki tradycyjne

Składniki:

Gołąbki tradycyjne

 

  • 6 porcji

Sposób przygotowania:

Gołąbki tradycyjne

Kapustę włożyć do wrzątku. Kolejno zdejmować mięknące liście i ścinać nerwy. Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce masła, dodać do mięsa. Wbić jajko, przyprawić, dodać ugotowany ryż. Farszem nadziewać liście kapusty, formować gołąbki. Umieścić w rondlu wyłożonym boczkiem i resztą kapusty. Wlać bulion, dodać przy prawy, dusić na małym ogniu. Pomidory pokroić, rozgotować z resztą masła. Prze trzeć, dodać do gołąbków po minutach duszenia.Gołąbki tradycyjne przyprawić roztartym czosnkiem. Porcja 750 kcal