karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Gołąbki z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne gołąbki, idealne do obiadu i na kolację.

Gołąbki z kapustą pekińską

Składniki:

Gołąbki z kapustą pekińską

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kapustą pekińską
Kapustę pekińską kroimy, solimy i odstawiamy. Kiedy puści wodę odsączamy. Następnie mieszamy mięso mielone, odsączoną kapustę, jaja, kaszę mannę, ryż pokrojoną drobno cebulkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kulki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Usmażone klopsy przekładamy do brytfanny i podlewamy rosołem (woda+kostka rosołowa+drobno posiekana włoszczyzna). Gotujemy 1 godzinę, przy czym w międzyczasie dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Na koniec sos zaciągamy (woda+mąka+śmietana 12%). Smacznego