Login

Login

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Gołąbki inaczej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybsza i dla niektórych smaczniejsza wersja tradycyjnych gołąbków

Gołąbki inaczej

Składniki:

Gołąbki inaczej

 

  • 1 kg główki pausty
  • 60 dkg mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • olej do podsmażenia cebuli
  • 2 jajka
  • pieprz,sól
  • mąka
  • bulion drobiowy
  • 0,5 szkl ryżu i kaszy manny

Sposób przygotowania:

Gołąbki inaczej
Kapustę drobno poszatkować. Posolić,odstawić aż będzie miękka. Cebulę obrać,pokroić,zrumienić na oleju. Do mięsa dodać ryż,kaszę,jajka,cebulę,przyprawy oraz odciśniętą kapustę. Masę formować w płaskie kotlety,obtaczać w mące,smażyć na oleju. Usmażone gołąbki zalać rosołem i piec w piekarniku około 1 godz. Najsmaczniejsze z sosem pomidorowym