Roksanka

Roksanka

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

A'la gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na gołąbki w innej postaci

A'la gołąbki

Składniki:

A'la gołąbki

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo -wołowego
  • 1 dużą główkę białej kapusty
  • 35dag pieczarek
  • 2 cebule
  • świeży koperek
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

A'la gołąbki
Mięso mielone wieprzowo - wołowe należy podsmażyć z odrobiną pieprzu i soli. Białą kapustę i cebulę należy pokroić w kostkę. Warstwami smażymy kapustę z cebulą. Podsmażone mielone wrzucić do większego garnka razem z podsmażoną kapustą i cebulą, dolać trochę wody i dusić na małym ogniu. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i dużo świeżego posiekanego koperku. Można podawać z ryżem lub ziemniakami.