Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Gołąbki w panierce

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kotlety, które smakują jak gołąbki. Super propozycja na obiad. Zaskocz swoją rodzinę nietypowymi gołąbkami.

Gołąbki w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gołąbki w panierce

 

  • 1/2 główki białej kapusty,
  • 500g mięsa mielonego,
  • 200g ryżu,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 1 kajzerka,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta do panierowania,
  • 1,5 łyżeczki soli,
  • 2/3 łyżeczki pieprzu,
  • 1/2 łyżeczki majeranku,
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • szczypta ostrej papryki
  • olej do smażenia,

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki w panierce
Kapustę drobno szatkujemy. Gotujemy ją kilkanaście minut aż zmięknie, odcedzamy i studzimy. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Kajzerkę moczymy w mleku. Do dużej miski wkładamy mięso, ryż, kapustę, odciśniętą kajzerkę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy. Z masy forujemy płaskie, małe kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z sosem pomidorowym, na ciepło lub na zimno. Życzę smacznego :)
Gołąbki w panierce
Kapustę drobno szatkujemy. Gotujemy ją kilkanaście minut
Gołąbki w panierce
Do dużej miski wkładamy mięso, ryż, kapustę, odciśniętą kajzerkę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy.
Gołąbki w panierce
Z masy forujemy płaskie, małe kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju