Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Gołąbki z mięsem po mojemu

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Klasyczne gołąbki z mięskiem

Gołąbki z mięsem po mojemu

Składniki:

Gołąbki z mięsem po mojemu

 

  • 1średnia włoska kapusta,
  • 1 puszka pomidorów w przecierze,
  • 2 łyżeczki przyprawy Kucharek,
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 szt. dużej cebuli
  • 2 szklanki ryżu
  • 50 dag łopatka wieprzowa,
  • sól,pieprz
  • olej
  • przyprawa KAMIS do Zapiekanki po Zbójnicku

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem po mojemu
Kapustę sparzyć, Wyciąć twarde nerwy. Ryż ugotować w 4 szkl. wody z dodatkiem kostek rosołowych. Ostudzić. Mięsa zemleć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju, Wszystkie składniki farszu wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Nakładać na liście kapusty i zawijać gołąbki. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć liściami kapusty i układać gołąbki. Miedzy gołąbki wkładać ząbki czosnku. pomidory zmiksować, dodać soli, cukru i zalać tym przecierem gołąbki. Wstawić do piekarnika i dusić ok 45 min.