Sposób przygotowania:
Gołąbki w pekińskiej Edzi
Odcinamy ok 4 cm kapusty od dołu i oddzielamy liście. W garnku zagotowujemy ok 3 litrów wody, wkładamy liście kapusty i parzymy ok 2-3 minut. Ścinamy grube części. Ryż gotujemy w dwóch szklankach wody z solą. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Do gorącego ryżu wrzucamy zeszkloną oliwę i mięso mielone. Mieszamy dokładnie i dodajemy przyprawy. Masę ryżową nakładamy na liście pekinki i zwijamy. Na blaszce układamy pozostałe liście kapusty, na nich układamy gołąbki i przykrywamy liśćmi (jeśli na tyle zostało) lub folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 30- 40 min. Można również parować gołąbki ok 45min. Są pyszne i baaardzo delikatne.