Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gołąbki w kapuście pekińskiej z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne gołąbki mięsne z dodatkiem kaszy jaglanej, smażonej cebulki i czosnku zawinięte w liście kapusty pekińskiej.

Gołąbki w kapuście pekińskiej z kaszą jaglaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki w kapuście pekińskiej z kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki w kapuście pekińskiej z kaszą jaglaną
Ugotowane mięso wieprzowe zmielić w maszynce do mięsa. Kaszę jaglaną ugotować i dodać do zmielonego mięsa. Cebulkę i czosnek podsmażyć i dodać do reszty składników.

Dodać do smaku przyprawy. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wyrobić jednolitą masę. Do przecieru pomidorowego dodać trochę wody, gotować przez chwilę razem na wolnym ogniu aż zgęstnieje.

Doprawić. Liście kapusty obgotować, na każdy nakładać trochę farszu, zwinąć gołąbki.

Przed podaniem polać sosem pomidorowym.
Gołąbki w kapuście pekińskiej z kaszą jaglaną
Ugotowane mięso wieprzowe zmielić w maszynce.
Gołąbki w kapuście pekińskiej z kaszą jaglaną
Do mięsa dodać ugotowaną kaszę oraz podsmażoną cebulkę z czosnkiem.
Gołąbki w kapuście pekińskiej z kaszą jaglaną
Dodać przyprawy oraz posiekaną natkę i wymieszać.
Gołąbki w kapuście pekińskiej z kaszą jaglaną
Na obgotowane liście kapusty nakładać farsz i zwinąć gołąbki.