Sposób przygotowania:
Gołąbki w kapuście pekińskiej z kaszą jaglaną
Ugotowane mięso wieprzowe zmielić w maszynce do mięsa. Kaszę jaglaną ugotować i dodać do zmielonego mięsa. Cebulkę i czosnek podsmażyć i dodać do reszty składników.
Dodać do smaku przyprawy. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wyrobić jednolitą masę. Do przecieru pomidorowego dodać trochę wody, gotować przez chwilę razem na wolnym ogniu aż zgęstnieje.
Doprawić. Liście kapusty obgotować, na każdy nakładać trochę farszu, zwinąć gołąbki.
Przed podaniem polać sosem pomidorowym.
Dodać do smaku przyprawy. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wyrobić jednolitą masę. Do przecieru pomidorowego dodać trochę wody, gotować przez chwilę razem na wolnym ogniu aż zgęstnieje.
Doprawić. Liście kapusty obgotować, na każdy nakładać trochę farszu, zwinąć gołąbki.
Przed podaniem polać sosem pomidorowym.