Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1214]

Gołąbki z kapustą pekińską i grysikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską. Można je podawać z ulubionym sosem. Gołąbki szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny.

Gołąbki z kapustą pekińską i grysikiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z kapustą pekińską i grysikiem

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kapustą pekińską i grysikiem
Kapustę pekińską bardzo drobno pokrój, posól i odstaw na 30 minut. Po tym czasie odciśnij powstały sok. Do kapusty dodaj mięso mielone, ugotowany ryż, kaszę mannę, jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Z masy uformuj owalne kotleciki. Obtocz je w mące. Gołąbki obsmaż na patelni z dwóch stron na oliwie. Następnie przełóż je do garnka. Zalej wodą i wsyp przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu około 30 minut.
Gołąbki z kapustą pekińską i grysikiem
Do kapusty dodaj mięso mielone, ugotowany ryż, kaszę mannę, jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
Gołąbki z kapustą pekińską i grysikiem
Z masy uformuj owalne kotleciki. Obtocz je w mące.
Gołąbki z kapustą pekińską i grysikiem
Gołąbki obsmaż na patelni z dwóch stron na oliwie.
Gołąbki z kapustą pekińską i grysikiem
Następnie przełóż je do garnka. Zalej wodą i wsyp przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu około 30 minut.