Sposób przygotowania:
Gołąbki według FemmeFatale
1.5 szklanki ryżu ugotuj według przepisu na opakowaniu ( do miękkości ). Z kapusty oderwij pierwsze brzydkie liście. Wykrój z niej " głąba". Umieść w garnku z wodą i sparz kapustę przez około 10 minut - aż liście zrobią się wiotkie. Po sparzeniu pooddzielaj wszystkie liście, tak aby każdy był osobno. Do dużej miski przełóż wystudzony ryż, dodaj cebulkę posiekaną w drobną kosteczkę, mięso oraz pieprz i sól do smaku. Wszystkie składniki umieszczone w misce wyrób na jednolitą masę. Farsz mięsno - ryżowy układaj na liściach kapusty. Kapustę z farszem zawijaj tak, aby powstały małe i zgrabne " gołąbki". Kapustę z farszem zawijaj tak, aby powstały małe i zgrabne " gołąbki". Gołąbki układaj w garnku warstwami. Każda warstwę posypując delikatnie Kucharkiem. Gołąbki duś pod przykryciem około godziny. Podawaj z ketchupem lub sosem pomidorowym oraz białym pieczywem.