czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Gołąbki z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nieco przypominają gołąbki albo zrazy i są równie pyszne:) Rodzinka się nimi zajada:)

Gołąbki z karkówki

Składniki:

Gołąbki z karkówki

 

  • 6 plastrów karkówki,
  • 6 liści kapusty włoskiej,
  • 6 łyżek ketchupu pikantnego,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1i1/2 łyżki margaryny.

Sposób przygotowania:

Gołąbki z karkówki
Mięso umyć, osuszyć i rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie z jednej strony rozsmarować łyżkę ketchupu, położyć umyty, złożony na pół liść kapusty. Zwinąć i spiąć wykałaczką lub obwiązać sznurkiem. W brytfance rozpuścić margarynę, podsmażyć mięso ze wszystkich stron, następnie zalać wodą tak, by cale mięso było zakryte. Dusić ok. 1,5 godz. na małym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą i obracając roladki na drugą stronę.

Tagi:

gołąbki