Sposób przygotowania:
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Z kapusty odcinam głąb i gotuję w lekko osolonej wodzie aż będzie miękka po czym odcedzam wodę i rozkładam liście żeby się przestudziły. Pieczarki kroję na plasterki i duszę na 2 łyżkach oliwy, przyprawiam delikatnie pieprzem i solą (lub vegetą). Kaszę gotuję wg przepisu podanego na opakowaniu. Ugotowaną odcedzam i i przesmażam z 2 łyżkami oliwy. Z pieczarek odlewam wodę (lub zachowuję do sosu) i dodaję do kaszy. Całość przekładam do miski i mieszam z jajkiem, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Nakladam farsz na liście sałaty i zawijam. Sos grzybowy wlewam do naczynia żaroodpornego i układam na nim gołąbki i zapiekam około 20 minut w 170 stopniach.