Sposób przygotowania:
Gołąbki z kiszonej główki kapusty
Kaszę jaglaną ugotować. Pozostawić do przestygnięcia. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju kokosowym z dodatkiem papryki i majeranku.
Do miski przełożyć najlepiej jeszcze ciepłą kaszę, dodać podsmażoną cebulę i mięso mielone. Dokładnie wymieszać i doprawić solą ziołową i pieprzem. Dodać jajko i dokładnie wymieszać.
Z kiszonej główki zdejmować liście, odciąć grubszą część od głębia i nałożyć farsz.
Na dno garnka włożyć liść kiszonej kapusty, na niej startą na grubych oczkach marchewkę. Ułożyć zawinięte gołąbki, zalać sokiem pomidorowym. Gotować na maleńkim ogniu około godziny.
Do miski przełożyć najlepiej jeszcze ciepłą kaszę, dodać podsmażoną cebulę i mięso mielone. Dokładnie wymieszać i doprawić solą ziołową i pieprzem. Dodać jajko i dokładnie wymieszać.
Z kiszonej główki zdejmować liście, odciąć grubszą część od głębia i nałożyć farsz.
Na dno garnka włożyć liść kiszonej kapusty, na niej startą na grubych oczkach marchewkę. Ułożyć zawinięte gołąbki, zalać sokiem pomidorowym. Gotować na maleńkim ogniu około godziny.