Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Fasolka szparagowa z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealny dodatek do obiadu, lub przekąska. Gotowana i podsmażona żółta fasolka z sezamem (bez glutenu, cukru i nabiału)

Fasolka szparagowa z sezamem

Składniki:

Fasolka szparagowa z sezamem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z sezamem
Do garnka wlać wodę, dodać po małej łyżeczce soli i ksylitolu. Dodać fasolkę.

Fasolkę gotować do miękkości. Gotową fasolkę odcedzić.

Na patelni roztopić masło klarowane. Na maśle podsmażyć sezam i dodać ugotowaną fasolkę.

Podawać od razu na ciepło, choć na zimno też nadaje się do jedzenia. Idealne do obiadu.