Gołąbki z mięsem i papryką.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gołąbki z włoskiej kapusty, mięsa i papryki

Gołąbki z mięsem i papryką.

Składniki:

Gołąbki z mięsem i papryką.

 

  • 1/2 kg - mięso mielone
  • 1 szt - jajko
  • 2 szt - papryka czerwona
  • 1 szt - kapusta włoska
  • 1 szt - bułka
  • 2 szt - cebula
  • 1 szt - kostka rosołowa
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem i papryką.
Do mięsa mielonego dodaj posiekaną i zeszkloną na oleju cebulkę, jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę, sol i pieprz. Wyrób masę, rozłóż na obgotowanych liściach włoskiej kapusty. Na wierzchu połóż kawałeczki papryki, zwiń liście w roladki (można związać nitką ) Ułóż roladki w rondlu, zalej wywarem i duś na małym ogniu ok.40 min. Podawaj z pikantnym sosem pomidorowym.