Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze
Liście z kapusty młodej oparzamy przez chwile we wrzątku, odcinamy łyko. 150 g ryżu gotujemy na sypko na parze.
Mięso wraz z kiełbasą mielimy w maszynce do mięsa, następnie dodajemy mieloną cebulę. Do mięsa z cebulą dodajemy ugotowany ryż. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
W liście zawijamy uzyskany farsz. Gołąbki układamy w parowarze.
Gotujemy przez 60 minut. Smacznego.
Mięso wraz z kiełbasą mielimy w maszynce do mięsa, następnie dodajemy mieloną cebulę. Do mięsa z cebulą dodajemy ugotowany ryż. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
W liście zawijamy uzyskany farsz. Gołąbki układamy w parowarze.
Gotujemy przez 60 minut. Smacznego.