Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą oraz ryżem zostały przygotowane na parze od samych podstaw - polecam.

Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze

 

  • 500 g mięsa wieprzowego np łopatki
  • 250 g kiełbasy podwawelskiej
  • 150-200 g ryżu białego
  • 7 liści kapusty młodej
  • 1 biała cebula
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze
Liście z kapusty młodej oparzamy przez chwile we wrzątku, odcinamy łyko. 150 g ryżu gotujemy na sypko na parze.

Mięso wraz z kiełbasą mielimy w maszynce do mięsa, następnie dodajemy mieloną cebulę. Do mięsa z cebulą dodajemy ugotowany ryż. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

W liście zawijamy uzyskany farsz. Gołąbki układamy w parowarze.

Gotujemy przez 60 minut. Smacznego.
Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze
mielimy mięso z cebulą oraz z kiełbasą podwawelksą
Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze
ryż gotujemy an sypko na parze - wówczas go solę
Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze
do zmielonych mięs z cebulą dodaję ugotowany ryż
Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze
doprawiam do smaku solą i pieprzem i mieszam
Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze
w liście zawijam farsz i układam w parowarze i gotuję