Sposób przygotowania:
Gołąbki z ryżem i suszonymi grzybami
Ryż zalewamy wodą w garnku, lekko solimy i gotujemy na małym ogniu, aż wchłonie całą wodę. Grzyby suszone odmoczone gotujemy przez kilkanaście minut i odcedzamy. Wywar zostawiamy.
Grzyby kroimy drobno i przesmażamy z cebulką pokrojoną w kostkę na oleju, dodajemy do ryżu. doprawiamy solą i pieprzem. Liście włoskiej kapusty sparzamy wodą.
Faszerujemy ryżem z grzybami, zawijamy i układamy w naczyniu. Zalewamy grzybowym wywarem, uzupełniając w miarę potrzeb bulionem warzywnym, lekko doprawiamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
Grzyby kroimy drobno i przesmażamy z cebulką pokrojoną w kostkę na oleju, dodajemy do ryżu. doprawiamy solą i pieprzem. Liście włoskiej kapusty sparzamy wodą.
Faszerujemy ryżem z grzybami, zawijamy i układamy w naczyniu. Zalewamy grzybowym wywarem, uzupełniając w miarę potrzeb bulionem warzywnym, lekko doprawiamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.