Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem i pieczarkami w młodej kapuście
Liście kapusty oparzamy, odcinamy łyko. Ryż gotujemy na sypko.
Mięso przesmażamy, dodajemy pokrojone pieczarki i całość podduszamy 10 minut. Następnie dodajemy ryż oraz posiekany koperek, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, mieszamy.
Farsz zawijamy w liście kapusty, układamy w rondlu, zalewamy pomidorami z puszki i wodą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, przykrywamy pozostałymi liśćmi.
Gołąbki gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 60 minut.
Mięso przesmażamy, dodajemy pokrojone pieczarki i całość podduszamy 10 minut. Następnie dodajemy ryż oraz posiekany koperek, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, mieszamy.
Farsz zawijamy w liście kapusty, układamy w rondlu, zalewamy pomidorami z puszki i wodą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, przykrywamy pozostałymi liśćmi.
Gołąbki gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 60 minut.
Magdalena88
Jagodowa
Konczi
Dziękuję za tak miły komentarz :)
Konczi
Dziękuję za tak miły komentarz :)