Sposób przygotowania:
Gołąbki z ziemniakami
Ziemniaki surowe obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jaki na placki ziemniaczane, przełożyć do sitka. Ziemniaki ugotowane rozgnieść.
Cebulę, obrać i drobno pokroić a następnie podsmażyć na tłuszczu. Ziemniaki surowe i ugotowane i cebulę wymieszać razem doprawić solą, cukrem, pieprzem, wymieszać razem. Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, i obgotować w osolonej wodzie. Gdy ostygnie oddzielić ostrożnie liście. Wkładać farsz, zwinąć. Przełożyć do rondla, podlać wodą, wstawić do piekarnika, piec 45 minut.
Cebulę, obrać i drobno pokroić a następnie podsmażyć na tłuszczu. Ziemniaki surowe i ugotowane i cebulę wymieszać razem doprawić solą, cukrem, pieprzem, wymieszać razem. Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, i obgotować w osolonej wodzie. Gdy ostygnie oddzielić ostrożnie liście. Wkładać farsz, zwinąć. Przełożyć do rondla, podlać wodą, wstawić do piekarnika, piec 45 minut.