Sposób przygotowania:
Gołąbki zawijane w liście włoskiej kapusty
Liście kapusty sparzyć.
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni na kilku łyżkach oleju.
Karkówkę zmielić w maszynce do mięsa.
Wystudzony ryż i cebulę wrzucić do miski, dodać mięso i przyprawy i wymieszać farsz.
Na każdy liść kapusty kłaść porcje farszu i zwijać gołąbki.
Na dnie brytfanny ułożyć liście kapusty, potem gołąbki.
Na wierzchu znów położyć liście kapusty i zalać wszystko wymieszaną zalewą.
Gołąbki dusić około 30 - 40 minut od zagotowania, podawać na gorąco z pieczywem lub jak ktoś woli z ziemniakami.
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni na kilku łyżkach oleju.
Karkówkę zmielić w maszynce do mięsa.
Wystudzony ryż i cebulę wrzucić do miski, dodać mięso i przyprawy i wymieszać farsz.
Na każdy liść kapusty kłaść porcje farszu i zwijać gołąbki.
Na dnie brytfanny ułożyć liście kapusty, potem gołąbki.
Na wierzchu znów położyć liście kapusty i zalać wszystko wymieszaną zalewą.
Gołąbki dusić około 30 - 40 minut od zagotowania, podawać na gorąco z pieczywem lub jak ktoś woli z ziemniakami.