Sposób przygotowania:
Gołąbki drobiowe z cebulką
Ryż ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu.Duże liście kapusty włoskiej sparzyć w osolonej wodzie tak aby zmiękły.
Filet kurczaka przepuścić przez maszynkę. Posiekaną cebulkę zeszklić i dodać do niej mięso oraz gorący ryż, wymieszać doprawić do smaku.
Farsz nakładać na jeden koniec liścia i zawijać. Gołąbki ułożyć na liściach kapusty, zalać wodą lub bulionem gotować około 25-30 minut na małym ogniu.
Podawać z sosem pomidorowym.
Filet kurczaka przepuścić przez maszynkę. Posiekaną cebulkę zeszklić i dodać do niej mięso oraz gorący ryż, wymieszać doprawić do smaku.
Farsz nakładać na jeden koniec liścia i zawijać. Gołąbki ułożyć na liściach kapusty, zalać wodą lub bulionem gotować około 25-30 minut na małym ogniu.
Podawać z sosem pomidorowym.