paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Gołąbki drobiowe z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo syte gołąbki na kapuście włoskiej z brązowym ryżem, filetem kurczaka i cebulka. Polane sosem pomidorowym. Idealne na rodzinny obiad.

Gołąbki drobiowe z cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki drobiowe z cebulką

 

  • kapusta włoska 1 główka
  • ryż brązowy 1 szkl
  • filet z kurczaka 2 szt
  • cebula 2 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka do smaku
  • masło 2 łyżki
  • sos pomidorowy 2 opakowania

Sposób przygotowania:

Gołąbki drobiowe z cebulką
Ryż ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu.Duże liście kapusty włoskiej sparzyć w osolonej wodzie tak aby zmiękły.

Filet kurczaka przepuścić przez maszynkę. Posiekaną cebulkę zeszklić i dodać do niej mięso oraz gorący ryż, wymieszać doprawić do smaku.

Farsz nakładać na jeden koniec liścia i zawijać. Gołąbki ułożyć na liściach kapusty, zalać wodą lub bulionem gotować około 25-30 minut na małym ogniu.

Podawać z sosem pomidorowym.
Gołąbki drobiowe z cebulką
Filet kurczaka przepuścić przez maszynkę wymieszać ugotowanym ryżem
Gołąbki drobiowe z cebulką
Farsz doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Gołąbki drobiowe z cebulką
Farsz nakładać na jeden koniec liścia i zawijać.
Gołąbki drobiowe z cebulką
Gołąbki ułożyć na liściach kapusty, zalać wodą lub bulionem gotować około 25-30 minut na małym ogniu.