Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem to idealne danie dla dbających o linie oraz szukających nietypowych smaków w kuchni.

Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem

Składniki:

Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem

 

  • 1x Szpinak rozdrobniony Hortex 4 liście białej kapusty
  • 1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego Hortex
  • 250 g sera twarogowego chudego
  • czarny pieprz do smaku
  • sól morska do smaku



  • Dodatkowo:


  • 1 op. sosu beszamelowego
  • 100 g żółtego sera.


Sposób przygotowania:

Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem
Liście z kapusty zaparzamy we wrzątku ,odcinamy twarde łyko. Szpinak mieszamy z serem twarogowym. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Na liście nakładamy po porcji farszu. Zawijamy tj. zwykłe gołąbki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy przygotowanym wg przepisu na opakowaniu sosem beszamelowym i posypujemy startym serem. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 1 godzinę.