anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Golonka do chleba wyśmienita

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna golonka do chleba:)

Golonka do chleba wyśmienita

Składniki:

Golonka do chleba wyśmienita

 

Sposób przygotowania:

Golonka do chleba wyśmienita
Z podanych składników robimy marynatę wg własnego smaku,zalewamy golonki tak aby były przykryte marynatą, wstawiamy w chłodne miejsce na 24 godz,a nawet dłużej.
Jeżeli chcemy zrobić golonki bez soli peklowanej,nacieramy je przyprawami i odstawiamy na 3 godz do lodówki.(można na całą noc)
Następnie zalewamy je lekko osoloną, przyprawioną listkiem laurowym wodą, gotujemy jak boczek aż będą miękkie.
Z ugotowanych golonek wyjmujemy kości,nacieramy lekko papryką, chwilę studzimy i zawijamy ścisło w folię każdą golonkę osobno.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin,do całkowitego wystygnięcia,potem ściągamy folię i kroimy na kanapki.Polecam i Smacznego