Sposób przygotowania:
Golonka do chleba wyśmienita
Z podanych składników robimy marynatę wg własnego smaku,zalewamy golonki tak aby były przykryte marynatą, wstawiamy w chłodne miejsce na 24 godz,a nawet dłużej.
Jeżeli chcemy zrobić golonki bez soli peklowanej,nacieramy je przyprawami i odstawiamy na 3 godz do lodówki.(można na całą noc)
Następnie zalewamy je lekko osoloną, przyprawioną listkiem laurowym wodą, gotujemy jak boczek aż będą miękkie.
Z ugotowanych golonek wyjmujemy kości,nacieramy lekko papryką, chwilę studzimy i zawijamy ścisło w folię każdą golonkę osobno.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin,do całkowitego wystygnięcia,potem ściągamy folię i kroimy na kanapki.Polecam i Smacznego
Jeżeli chcemy zrobić golonki bez soli peklowanej,nacieramy je przyprawami i odstawiamy na 3 godz do lodówki.(można na całą noc)
Następnie zalewamy je lekko osoloną, przyprawioną listkiem laurowym wodą, gotujemy jak boczek aż będą miękkie.
Z ugotowanych golonek wyjmujemy kości,nacieramy lekko papryką, chwilę studzimy i zawijamy ścisło w folię każdą golonkę osobno.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin,do całkowitego wystygnięcia,potem ściągamy folię i kroimy na kanapki.Polecam i Smacznego
pinecha
Śliweczka
irena56