kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Golonka duszona w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i bardzo sycąca.Najbardziej smakuje mi z musztardą sarepską :)

Golonka duszona w piwie

Składniki:

Golonka duszona w piwie

 

  • 1,5 kg golonki wieprzowej
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 butelka jasnego piwa
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Golonka duszona w piwie
Gotujemy golonkę 20 minut w osolonej wodzie.Osączamy (wywar zostawiamy).Mieszamy wszystkie przyprawy i nacieramy tym golonkę.Oprószamy mięso mąką i smażymy ze wszystkich stron na rumiano na smalcu.Siekamy wszystkie obrane warzywa i dodajemy je do golonki.Podlewamy wywarem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu jakieś 60 minut.Kiedy płyn wyparuje troszkę powoli wlewamy piwo i dusimy do miękkości.Smacznego!!!

Tagi:

piwo