pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Golonka miodowa - szybkowar

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

w szybkowarze taką golonkę zrobimy w 15 minut

Golonka miodowa - szybkowar Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Golonka miodowa - szybkowar

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Golonka miodowa - szybkowar
Golonkę (niepeklowaną) nacieramy solą oraz pieprzem. Do szybkowaru wlewamy 0,5 litra wody i dodajemy kostkę rosołową. Gdy zacznie się gotować wkładamy golonkę. Chwilkę gotujemy w celu ewentualnego odszumowania i przykrywamy pokrywką. Garujemy ok. 15 minut w temp. 119°C pod ciśnieniem 90kPa. Wyjmujemy golonkę, smarujemy ją miodem wymieszanym z sosem sojowym i solą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Gdy golonka zacznie się rumienić przerywamy proces pieczenia – musimy uważać aby nie spalić miodu. Gotową golonkę można podawać z kapustą lub pieczywem. Smacznego
Golonka miodowa - szybkowar
Golonka miodowa - szybkowar